Предности Анализа и структура Карактеристики на LED светилки

Структурата наLED светилкаглавно е поделена на четири дела: структура на системот за дистрибуција на светлина, структура на системот за дисипација на топлина, погонско коло и механички/заштитен механизам.Системот за дистрибуција на светлина е составен одЛед светилкаплоча (извор на светлина) / плоча за спроводливост на топлина, капак за изедначување на светлината / школка од светилка и други структури.Системот за дисипација на топлина е составен од плочи (колони), внатрешни и надворешни радијатори итн.Возеното напојување е составено од извор на постојана струја со висока фреквенција и извор на линеарна постојана струја, а влезот е наизменична струја.Механичката/заштитната структура се состои од радијатор/школка, капа на светилката/изолациски чаур, капак за изедначување на светлината/обвивка на светилката итн.

Во споредба со електричниот извор на светлина, LED светилките се сосема различни во однос на светлосните карактеристики и структурата.ЛЕР главно ги има следните структурни карактеристики:

1. Иновативен дизајн за дистрибуција на светлина.Светлосната точка е правоаголна со разумно контролирање на дистрибуцијата на светлината.Според различни дизајни за дистрибуција на светлина, неговите ефективни светлечки агли се грубо поделени на помалку од 180 степени, помеѓу 180 степени и 300 степени и повеќе од 300 степени, за да се обезбеди идеална осветленост на патот и униформа осветленост, истовремено елиминирајќи го отсјајот на LED и максимизирање на искористувањето на светлосната енергија без светлосно загадување.

2. Интегриран дизајн на објектив и абажур.Низата леќи ги има функциите на собирање светлина и заштита во исто време, избегнување на повторено губење на светлина, намалување на загубата на светлина и поедноставување на структурата.

3. Интегриран дизајн на куќиштето на радијаторот и светилката.Целосно го гарантира ефектот на дисипација на топлина и работниот век на LED, и фундаментално ги задоволува барањата на структурата на LED светилка и произволен дизајн.

4. Модуларен интегриран дизајн.Може произволно да се комбинира во производи со различна моќност и осветленост.Секој модул е ​​независен извор на светлина и може да се префрли.Локалниот дефект нема да влијае на целината, што го прави одржувањето едноставно.

5. Компактен изглед.Ефикасно ја намалува тежината и ја зголемува безбедноста.

Покрај горенаведените структурни карактеристики,Индустриски LED светилки за поплавиги имаат и следните функционални предности: интелигентна контрола на откривање струја, без лош отсјај, без светлосно загадување, без висок напон, без адсорпција на прашина, без доцнење, без стробоскопска, отпорен напон, силна сеизмичка отпорност, без инфрацрвено и ултравиолетово зрачење, висока боја индекс на рендерирање, прилагодливи температури на боја, зачувување на енергија и заштита на животната средина, просечен животен век од повеќе од 50000 часа и универзален влезен напон низ целиот свет. Нема загадување на електричната мрежа, може да се користи во комбинација со соларни ќелии и има висока прозрачна ефикасност .


Време на објавување: Декември-09-2022 година